top

Så er der kun en uge til premieren til den succesrige eventserie i Danmark med støtte fra DELUX DENMARK og HESS: "Architects, not Architecture" som finder sted den 11. oktober 2018 for første gang i København. Vi glæder os allerede til spændende foredrag og diskussioner med de inspirerende foredragsholdere:
Kim Herforth Nielsen, Tatiana Bilbao og Louis Becker.

VEJ- & GADE BELYSNING 2018 - KONFERENCE

First Hotel Grand, Jernbanegade 18, 5000 Odense - 21. - 22. november 2018.

VIRUM-SORGENFRI BOLDKLUB 2007/2008 piger vinder Jægersborg Cub

DELUX DENMARK siger stort tillykke til VSB pigerner, som i suveræn stil vandt Jægersborg Cub 19. august 2018.
Vi har igennem et par år haft den fornøjelse, at kunne sponsorere pigerne og følge deres flotte præstationer. 

Vi er sikker på, at de gode takter vil fortsætte i fremtiden. Læs mere 
Større foto her

DELUX DENMARK var på Light + building messen i Frankfurt den 18. - 23. marts 2018.

Dette er belysningbranchens vigtigste messe, som afholdes hvert andet år i Frankfurt, Tyskland. Vores inden- og  udendørsbelysningsleverandører er klar til at tage imod dig/jer på deres stande.
 

HAL og STAND oversigt over DELUX DENMARK's leverandører:

Indendørsbelysning

UdstillerHALSTANDUDSTILLER MED
BUZZI & BUZZIHAL 1.2STAND H31- Indbygningsarmaturer i det pantenterede AirCoral®
HOFFMEISTERHAL 3.0STAND B91- Downlight, DALI skinner + spot, profiler
BAULMANNHAL 3.1STAND D51- Spejle, pendler, gulv-, bord- og væglamper til hoteller
GRUPO MCIHAL 4.1STAND G11- LED-flexstrips
BPM LIGHTINGHAL 4.2STAND G71- Pendler og profiler
SECURLITEHAL 4.2STAND G24- Vandalsikre armaturer
NEKOHAL 4.2STAND J21- Downlight, skinnespot og profiler

Udendørsbelysning

UDSTILLERHALSTANDUDSTILLER MED
WILLY MEYERHAL 3.0STAND B21- Projektører, master, gobo, linær samt facade
HOFFMEISTERHAL 3.0STAND B91- Pullerter, nedbygning, linær og projektører
GRUPO MCIHAL 4.1STAND G11- Wall washer LED linær nedgravning og flex LED
SECURLITEHAL 4.2STAND G24- Vandalsikre armaturer IK10 + op til 200 joule
NERIHAL 5.0STAND A40- Vintage style blandet med moderne LED vejarmaturer
HESS LIGHTINGHAL 5.0STAND A60- Dekorativ byrumsbelysning og inventar
LATERNIXHAL 5.0STAND C07- LED retrofit kit til "for gode til at smide ud armaturer"
AEC LIGHTINGHAL 5.0STAND C20- Vej-, tunnel-, stadion-, lufthavn- og halbelysning

 

DELUX DENMARK er belysnings leverandør til den netop åbnede Nordhavnstunnel

Den 900 m lange Nordhavnstunnel, det til dato største anlægsprojekt for Københavns Kommune, åbnede officielt den 17. december for interesserede og nysgerrige, og den 18. december blev der åbnet op for trafik. DELUX DENMARK har været hovedleverandør på belysning, og var til stede ved den flotte indvielse.

Nordhavnstunnelen er Københavns Kommunes til dato største anlægsprojekt, som sammen med Nordhavnsvej skaber en direkte forbindelse fra Helsingørmotorvejen til den nye bydel i Nordhavn. Derved undgår man trængsel og trafikpropper på Ydre Østerbro, og det forventes, at 30.000 bilister dagligt kommer til at benytte sig af den nye strækning.

DELUX DENMARK har fra 2014 til 2017 leveret næsten 400 stk. T-LED tunnel armaturer fra AEC Lighting til Nordhavnstunnelen.

Desuden har vi leveret al styringsteknik, software programmer samt kameraer til 24 timers lysmålinger ved begge indkørsels- og udkørselszoner.

Udbuddet kom i 2011, og opgaven var at belyse to rør med to kørebaner. Der blev lagt vægt på, at leverancen skulle være state of the art med hensyn til LED teknik.

Nordhavnsvej er i alt ca. 1,7 km lang og består af:
Et vestvendt tilslutningsanlæg ved Helsingørmotorvejen.
Et østvendt tilslutningsanlæg ved Strandvænget ved Svanemøllehavnen.

En forberedelse til den kommende Nordhavnstunnel i form af en blind tunnel-ende.

Vejtunnelen udføres som en cut & cover betontunnel og har to tunnelrør med hver to 3,5 m brede vejbaner og to 1 m brede kantbaner.

Tunnelen lever op til det europæiske tunneldirektiv inklusiv alle sikkerhedskrav.

Læs mere om projektet her

DELUX DENMARK belyser nyt, unikt shoppingcenter og boligkvarter, Kronen Vanløse

Butikker, boliger og belysning skal udgøre et hele. Det har været udgangspunktet for DELUX DENMARK, da de i samarbejde med Sangberg Architects fik til opgave at stå for dele af belysningen i Vanløses nye, ambitiøse shoppingcenter og boligkvarter, Kronen Vanløse

DELUX DENMARK har leveret lys til Kronen Vanløse både indendørs og udendørs. Shoppingcentret Kronen Vanløse er et byggeri med en følelse af plads. Der er højt til loftet, store vinduespartier samt ovenlysvinduer. Dette indtryk har man ønsket skulle gå igen i belysningen, som derfor er holdt i moderne, diskrete produkter.

Fleksible skinnespots fra Hoffmeister

Indendørs har DELUX DENMARK leveret lo.nely 4 skinnespots fra Hoffmeister, som med deres placering i ovenlysvinduespartierne giver en smuk dagslyseffekt efter mørkets frembrud.  Lo.nely fås i tre størrelser og med otte spredningsvinkler. Her er valgt en lille spredningsvinkel, der giver et smukt samspil med dagslysets indfald. Skinnespottene er monteret i en Dali skinne, som giver mulighed for dæmpning.

Udendørs har DELUX DENMARK leveret Superlight LED 1 fra Willy Meyer til mast. Masterne er placeret på den store plads, der ligger 12 meter over gadeniveau mellem shoppingcentret Kronen og Vanløse station, samt på boligtag og stisystem.

Strømlinet design fra Willy Meyer

Belysningen skulle være i tråd med Kronens moderne arkitektur uden at stjæle opmærksomheden, og for at løse den opgave valgte DELUX DENMARK, i samarbejde med arkitekten, produkter fra det tyske kvalitetsbrand, Willy Meyer.

Superlight 1, som er den nyeste projektør i Willy Meyers faste sortiment, er en fleksibel projektør med mange lysfordelinger, hvormed der er taget højde for Kronens forskellige byrum.

Til den nordlige facade er valgt Ecovision. Den har en lav profil, der gør den til et diskret produkt, og så giver den særlige wallwasheroptik en smuk belysningseffekt under karnapperne på Kronens nordlige facade.

Til boligområdet, som på ret unik vis er opført ovenpå shoppingcentret, har DELUX DENMARK leveret pullerter af modellen Nightpath, som giver en hyggelig belysning samtidig med, at designet er så enkelt og strømlinet, som det kan være.

DELUX DENMARK NOMINERET TIL ÅRETS LYSPRIS

Psykiatri Slagelse

Der var fire nominerede projekter til årets lyspris. Psykiatrisk Hospital Slagelse var med helt fremme i opløbet om årets lyspris og endte som et af de 4 nominerede og bedste lysprojekter, ifølge Dansk Center for Lys.

Her har Michael Madsen været eneleverandør af den store belysningsleverance på mere end 10.000 LED-armaturer, der alle er speciel designet til projektet. Det er klart den største investering i dynamisk lys i Danmark.

Det nye psykiatrisygehus i Slagelse har også fået et af Europas største og mest avancerede belysningssystemer baseret på energibesparende LED lyskilder, så patienter og personale oplever skiftende farvetemperatur og lysintensitet hen over dagen. I begrundelsen for at vælge hospitalet står der blandt andet:

”Kunstbelysningen gør bygningen imødekommende set udefra om aftenen og natten, og indenfor er lyset roligt og behageligt. Den varierende og varme belysning i gangarealerne iscenesætter et ”evigt solskin” og medvirker til at bryde det store hospital op i overskuelige dele”, hedder det i begrundelsen.

”Belysningen indgår som en del af projektets recovery strategi, hvor farvetoner og lysstyrker varieres over døgnet og året med henblik på forbedring af patienternes mentale tilstand. Som helhed er der tale om et forbilledligt projekt med et meget højt ambitionsniveau, der tager udgangspunkt i patienternes behov og lysets betydning for behandlingen. Projektet viser nye veje til at skabe godt lys for mennesker.”

Ikke bare en lysleverandør

Psykiatrisk Hospital er udarbejdet i samarbejde med Bartenbach. DELUX DENMARK tilbyder specialløsninger, fortæller Michael Madsen, der er meget tilfreds med at have leveret belysning til projektet:

-Vi tager fat i de komplekse opgaver og ikke den ensartede belysning, som man desværre ser på mange hospitaler, fordi der ikke er penge til ordentligt lys.

Jeg støtter selvfølgelig det eneste fornuftige synspunkt som er, at man skal hyre kompetente og uafhængige lysdesignere, der er uddannet indenfor belysning og lyssætning. Vi laver også lysdesign i DELUX DENMARK med personale, der har arbejdet med lysteknik i bla. teaterverdenen og ved alt om lyslægning, farver og overflader. Teaterverdenen er et af de steder, der stiller strenge krav til perfektion af belysningen.

Jeg har været i belysningsbranchen i 28 år og ved meget om branchen og dens udfordringer. Jeg ved, hvor man kan hente de rigtige armaturer, lysstyrringer og har opbygget en specialekspertise.

-Det handler om at tilbyde kompetencer, frem for bare at være lysleverandør, siger Michael Madsen, der ikke er ukendt med at deltage i uddeling af lyspriser. I 2013 vandt Gl. Hellerup Gymnasium årets lyspris i et projekt, hvor DELUX DENMARK var leverandør i et samarbejde med blandt andet arkitekt Bjarke Ingels tegnestue. Desuden leverede vi også lys til Aalborg Havnefront, som vandt lysprisen i 2011.


 

 

Lysleverandør til Danmarks største psykiatribyggeri, GAPS

DELUX DANMARK  har for alvor gjort sig bemærket ved at være ene belysnings leverandør til Danmarks største psykiatribyggeri, GAPS.

Det nye Psykiatrisygehus i Slagelse er på hele 44.000 kvadratmeter. DELUX DENMARK har levere LED armaturer til både inden- og udedørs belysningen.

Lyset i byggeriet er et særligt kapitel og kan gavne både patientbehandlingen og personalets velvære. LED er nemlig den eneste teknologi, som gør det muligt at regulere farvetemperaturen og intensiteten automatisk efter det naturlige lys hen over døgnet. Forskningen peger på, at det giver bedre søvn, mindre forvirring og hurtigere heling.

For personalet vil det samtidig kunne mindske helbredsgenerne ved natarbejde.

Karlsson Arkitekter og Vilhelm Lauritzen arkitekter er totalrådgivere 

Vinder af Den Danske Lyspris 2013

Gammel Hellerup Gymnasium sportslige faciliteter var blevet utilstrækkelige, og skolen manglede et stort,  multifunktionelt rum beregnet til fysiske aktiviteter, sociale ceremonier og sammenkomster.

Hallen er placeret 5 meter under jorden i midten af ​​skolens gård, der sikrer et godt indeklima, lav miljø- belastning og høj arkitektonisk kvalitet.

Det karakteristiske bløde buede tag i en trækonstruktion fungerer eksternt som et uformelt mødested,  der kan rumme en lang række aktiviteter fra gruppearbejde til større forsamlinger.

Vores bidrag til dette projekt, bestod af udarbejdelsen af belysningsløsningen for de skulpturelle møbler i skolegården  i samarbejde med BIG. Her stod vi for at integrere lys i skolegårdens bænke og borde.

På baggrund af flere løsningsforslag og test med pilotprojekter, valgte vi i samråd med BIG, at placere specialfremstillede 2W LED-lyspunkter under hvert møbel, fortæller belysningsteknikker Mia Høyland-McMahon.

Lyssætningen vandt Lysprisen 2013 og blev dermed hædret for via bevidst lyssætning, at tilføre en forførende poesi til det arkitektoniske projekt.

Lyset udmærker sig ved at underbygge hallens bløde, opadbuede tag og skabe et flot grafisk udtryk i kraft af lyskildernes dristige placering i uregelmæssige mønstre. Projektet er et skoleeksempel på, hvordan arkitektur og belysning kan arbejde tæt sammen og skabe et funktionelt og samtidig forførende resultat.

Efter min overbevisning har projektet vagt opmærksomhed fordi det er enkelt. Det er hverken prangende  eller dyrt og fremhæver arkitekturen uden at være anmassende, understreger Mia Høyland-McMahon.

Det er anden gang vi er representeret i forbindelse med Den Danske Lys Pris.

I 2011 vandt Aalborg Ny Havnefront prisen, hvor vi leverede ABAHJUR mastearmaturer med hvide skærme, fra vores leverandør Schréder.