top

Belysningsprojekter & referencer 

Biograf facade Vores Hus i Vamdrup

Ny, gammel filmprojektør lyser facaden op på Vores Hus i Vamdrup

Vamdrup ligger lidt vest for Kolding og midt i byen - opad jernbanen - ligger Vamdrup Kino. Den drives som en almennyttig kulturel forening med frivillig arbejdskraft.

Onsdag den 11. januar 2023 blev første spadestik imidlertid taget for at udvide den lille biograf til Vores Hus der i dag rummer biografen, en multisal, bibliotek, foyer og mødelokaler.

.

Vores Hus er baseret på et samarbejde mellem Kolding Kommune og Vamdrup Kino, støttet af Jens Holms Biblioteksfond og ejerne af Auto Logik A/S Bent O. Jørgensen Fond. Også Vamdrup Kino og Kolding Kommune har bidraget til den samlede byggesum.

Projektet Vores Hus blev til virkelighed på baggrund af et stort arbejde fra frivillige fra Vamdrup Kino, biblioteksmedarbejdere og ikke mindst velvilje fra det lokale erhvervsliv og øvrige sponsorer.

For at markere huset er der opstillet en stor, gammel filmprojektor –udendørs- der er rettet mod husets facadeskilt. Specielt tilpasset og indbygget heri sidder en lys-projektor, Signum 75 fra Gobo Service, leveret af DELUX DENMARK. Den har en 56mm optik, som kan dække det areal på facaden på 4 x 1,5m, som ”Vores Hus” som bogstaver fylder.

Billederne fra en mørk februar aften viser med største tydelighed, hvor klart og afgrænset skiltet belyses -næsten som om det var en film, der blev afspillet. Lyset er med til at trække opmærksomheden mod det nye mødested, samtidig med at det er fint afgrænset, så det ikke forstyrrer unødigt i bybilledet.